Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balık, haşlaması, tarifi

Balık Haşlaması Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balık Haşlaması Tarifi



Balık Haşlaması Tarifi

100-150 gr balık
1 havuç
1 kereviz
1/2 soğan (küçük)
1/2 kaşık tereyağı
2 patates
Maydanoz
Limon
Tuz

Önce, malzeme listesindeki sebzeler usullerine göre yıkanır, ayıklanır ve iyice temizlenir Tencereye ikonulan tereyağı hafif ateşte eritilir Soğan temizlenip ince kıyıldıktan sonra tencerede yağla birlikte, hafif sarıla-şıncaya kadar ısıtılır Ondan sonra tencereye 2 - 3 bardak su konur Su kaynadıktan sonra da, temizlenmiş sebzeler içine atılır Orta ısıda yarım saat kadar kaynamaya bırakılır
Öte yandan, balıklar da usulüne uygun olarak adamakıllı temizlenir, ikişer üçer parmak eninde, halkalar halinde kesilerek tencereye, kaynamakta olan sebzelerin arasına konur Sebzelere balığın kokusu sinmesin diye de tencerenin kapağı örtülmez 20 dakika kadar bu şekilde kaynadıktan sonra balıklar da, sebzeler de haşlanmış olarak servise hazır duruma gelir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.