Kıymadan Pastırma Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymadan Pastırma TarifiKıymadan Pastırma Tarifi 500 gr tavuk bacagi kiymasi 1000 gr orta yagli dana kiymasi Guzelce 5 dakka karistirilir, hertarafi esit olsun 2-3yemek kasigi kapartma tozu{kek icin olan} yapiskan bir hal alincaya kadar azar azar serpilir ve yogrulur,farki goreceksiniz ustunu kapatip bir gece bekletin sabah olunca; 2-3 Yemek kassigi tuz 3 Yemek kasigi karabiber 4 Yemek kasigi tatli kirmizi biber 1 Yemek kasigi kimyon 1 Yemek kasigi yeni bahar{Veya cemen tozu} 4 Yemek kasigi sarimsak tozu serpilir 5 dakka karistirilir 4 Yemek kasigi ince sari misir unu 4 Yemek kasigi ince toz irmik serperek tekrar 5 dakka karistirip iki saat dolapda dinlendirelim Kiyma karisimi yapiskan, sertlesmis pastirma kokulu ve tadi gelmistir Derin dondurucudaki musait yerinize gore istediginiz boyda sekillendirin Naylon torbayi acin ustunde bu kiymadan istediginiz kadar alarak pastirma sekli verin, guzelce naylona sarin, elinizle duzeltin, duz bir tabak veya tepsiye koyup dondurun ikinci gun sira ustunun cemenine geldi Once cemenini hazirliyacagiz; 4 Yemek kasigi Tatli kirmizi biber 2 Yemek kasigi karabiber 2 Yemek kasigi kimyon 1 yemek kasigi yeni bahar 2 yemek kasigi tuz 1 Yemek kasigi un 1 Yemek kasigi salca veya biber salcasi 2 yemek kasigi su hepsini karistirin koyu, yapiskan surulebilecek kivamda gerekirse az su ilave edebilirsiniz, ama harc civik olmasin DONMUS KIYMA PASTIRMASINI DOLAPTAN CIKARTIN NAYLONUNUN USTUNDE HER TARAFINA CEMEN ICINI SURUN,TEKRAR NAYLONA SARIN DONDURUCUYA KOYUN DAIMA DONDURUCUDA MUHAFAZA EDIN Pisirme sekilleri: Buzluktan pastirmayi cikartin bes dakka bekletin keskin bir bicakla ince dilimleyin,tavaya bir kasik tereyagi koyun,yayin pastirma dilimlerini tavaya dizin donuk olsun SIK SIK CEVIRIN 2-3 DAKKADA PISMESI TAMAMDIR isterseniz yumurta kirin 1-2 dakkada yumurtayi pisirin lezzetli,esnek,kiyma taneleri anlasilmayan pastirmali yumurta hazirdir Pisirirken orta sicaklikda pisirin Kurutmayin Pide yaparkende bu dilimleri kulanabilisiniz Dilimleri biraz bekletin cozulsun pideye koyun, kucuk parca tereyag serpistirin,varsa kasar peyniri de serperseniz super lezzetli olur |
|