Taze Baharatlı Dana Rosto Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Taze Baharatlı Dana Rosto TarifiTAZE BAHARATLI DANA ROSTO TARİFİ 750 Gr Rostoluk Dana eti 1 Çay kaşığı hardal ince ufalanmış Maydanoz Dereotu Tuz Karabiber Dana etinin, iyi kıvrılıp bağlanabilmesi için, yaprak şeklinde yassı olması gerekir Rosto şeklinde kıvrılmış etler açılarak her tarafı Tuzlanıp karabiberlendikten sonra içine bir çay kaşığı hardal, taze baharat karışımı konulur Bilahare et kıvrılarak sicimle bağlanır Bütün Rosto, daha önceden kızdırılmış tavaya konur Kızartma kaidelerine uygun olarak her tarafı kızartıldıktan sonra, Ocak en kısık ayara getirilir ve kapağı kapatılır 30 Dak Tam pişirmesi yapılır Rosto tersyüz edilerek 30 dak daha kapak kapalı olmak üzere son pişirmesi yapılır Tam pişmesi bitmiş ve her tarafı nar gibi kızarmış et dışarıya alınır Dilimler halinde kesilerek, arzu edilen sos ve Garnitür ile servis yapılır |
|