Kıymadan Biftek Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymadan Biftek TarifiKıymadan Biftek Tarifi 500 gr Tavuk bacagi kiymasi 1000 kg orta yagli dana kiymasi{Ikisini guzelce karistirin} 1-2 yemek kasigi kabartma tozu serperek, ancak ikinci kasigi azar azar serpin Kiymanin yapiskan bir hale geldigini gorunce fazlasini atmayin, bunu fark edeceksiniz Veya biraz daha atip yapiskanligi hissedin, kabinizi naylon torba icine koyup obur gun sabaha kadar dolabta bekletin Sabahleyin icine, 2 Tatli kasigi tuz 2 Tatli kasigi karabiber 2 Tatli kasigi tatli kirmizi toz biber 2 Tatli kasigi sarimsak tozu 2 Tatli kasigi kekik {daima elinizde ogusturup atin,kokusu gelsin} Tekrar 5 dak yogurun Etin sertlestigini hissedeceksiniz Sonra 3 yemek kasigi misir unu 3 yemek kasigi irmik serpin, 3-4 dak daha yogurun1-2 saat dolapta bekletin Artik kiyma biftege donusmustur Simdi 100-150 gr alin,elinizi hafif yaglayin,bunu yuvarlayip bir naylon torbanin icine ortasina koyunOnce bir tabak ile bastirip biraz yayin sonra kucuk bir oklava ile yarim santim kalinliginda yokluyarak ,uzunlamasina yayin Pisirmeyi tavaya cok az sivi yag koyarak ve dusuk sicaklikda, SIK SIK CEVIREREK 5-10 dak yapin,pismesine yakin bir tatli kasigi tereyagi tavaya koyun,biftegi alt ust yaparak yedirin, et bir santim kalinligina kadarda kabaracakitir TABAKDA BICAKLA KESIP YERKEN siz de inanamiyacaksiniz Not: Neden butun Turkiyede parmak gibi Inegol koftesi yaparlar da, bunu biftek gibi yapmayi dusunmezler? Ben burdan yola ciktim, daha da gelistirdim Kiymaya karbonat kondugu zaman etdeki Laktik asitleri notrulestirince,yapiskan bir et ortaya cikar, ancak ben karbonatin ete pek sevmedigim bir koku verdigini gordumBunun yerine kabartma tozu,evet keklere kullandiginiz kabartma tozu,daha hafif ve kiymada koku yapmiyor, once bunu bilinKiymayi birbirine baglasin diye ekmek kirintisida kullanmayin yumusatiyorOnun yerine ince sari misir unu ve irmik karisimi kullanin Kiymada yumusatma yapmadigi gibi yapiskanligi artiriyor taneler birbirlerine guzelce baglaniyorEger icine sogan veya biber salcasi gibi asitli lezzetler koyarsaniz,iki uc gun sonra kiymayi tekrar taneli hale getiriyor,ya ayni gun yeyin veya bunlarida kullanmayin Bu tarifi, buzdolabinda enaz bes gun tutabilirsiniz veya dondurucuda bir ay tutabilirsiniz |
|