Susamlı Tavuk Şiş Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Susamlı Tavuk Şiş TarifiSusamlı Tavuk Şiş Tarifi ½ su bardağı soya sosu ½ su bardağı pirinç sirkesi 1/3 su bardağı şeker 2 diş sarımsak 1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil ½ adet MAGGİ Tavuk Bulyon ½ çay kaşığı susam yağı 4 adet tavuk göğüs eti 1 yemek kaşığı susam Bir kapta soya sosu, sake, sirke, ince kıyılmış sarımsak, rendelenmiş zencefil, MAGGİ tavuk bulyon ve susam yağını karıştırın Bu karışımdan 1/3 su bardağı kadarlık kısmı ayırın Tavuk göğüs etlerini 1er cm genişliğinde küp küp doğrayın Tavuk etlerini hazırladığımız sos ile karıştırın ve dolapta en az 1 saat bekletin Marine ettiğiniz tavukları şişlere dizin Arada üzerlerine ayırdığınız sosu sürerek 10-15 dakika ızgarada pişirin Üzerlerine susam serperek servis edin |
|