![]() |
Bamyalı Yahni Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bamyalı Yahni TarifiBamyalı Yahni 600 g yağsız kuzu eti (buttan; bütün yağları alınıp, kuşbaşı doğranmış) 2 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı kırmızıbiber bir tutam tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1 çorba kaşığı çiçekyağı 1 soğan (ince doğranmış) 35 cl (1 1/4 su bardağı) tuzsuz esmer et suyu (ya da tavuk suyu) 2 tatlı kaşığı elma sirkesi 1 tatlı kaşığı hardal (tercihen Dijon hardalı) 8 damla acıbiber sosu (ya da Tabasco sosu) 1 diş sarmısak (ince kıyılmış) 1 ri tatlı kırmızı biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, 2,5 cm boyunda parçalara kesilmiş) 250 g bamya (ayıklanmış) Un ve kırmızıbiberi çukur bir tabakta karıştırın ![]() ![]() Bir tencereye çiçekyağının 2 tatlı kaşığını koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() Kalan çiçekyağını bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, bamyalı yahniyi bir servis çanağına aktararak, servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|