![]() |
Erişteli Sebzeli Kuzu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erişteli Sebzeli Kuzu TarifiErişteli Sebzeli Kuzu 600 g yağsız kuzu eti (tercihen buttan; bütün yağlan alınıp, kuşbaşı doğranmış) 2 tatlı kaşığı çiçekyağı 1 yeşil dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra bir kenarı 2 cm 'lik kareler halinde kesilmiş) 1 soğan (kuşbaşı doğranmış) 1 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam beyazbiber (taze çekilmiş) 1 iri havuç (kazınıp, yaklaşık 2 cm boyunda parçalara kesilmiş) 2 tatlı kaşığı kimyon tohumu bir tutam kırmızıbiber 35 cl ![]() 25 cl ( 1/2 su bardağı) süt (tercihen yarım yağlı) 1 1/2 çorba kaşığı mısır nişastası 250 g erişte Çiçekyağını bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() Bu arada süt ve mısır nişastasını bir kâsede karıştırıp, tencerede tıkırdamaya başlayan karışıma bir çatalla (ya da çırpma teliyle) çırparak ekleyin ![]() ![]() Pişirme süresinin bitimine 15 dakika kala, başka bir tencereye 3 litre (13 su bardağı) su ve kalan tuzu koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|