![]() |
Döner Fransız Anlayışıyla Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Döner Fransız Anlayışıyla TarifiDöner (Fransız anlayışıyla) 1 kuzu budu (yaklaşık 1250 g; kemikleri çıkarılıp, bütün yağları alınmış) 500 g yağsız dana eti 1 limonun suyu 3 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1 çorba kaşığı kekik 1/2 tatlı kaşığı kişniş 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 2 yumurtanın akı 1/2 çorba kaşığı kırmızıbiber 1 çorba kaşığı çiçekyağı 12 pide (her biri 2'ye kesilmiş) 1 yeşil salata (yıkanıp, kurulandıktan sonra, tütün kıyımı doğranmış) 3 iri olgun domates (doğranmış) Çacık: 1 su bardağı yoğurt (tercihen yarım yağlı) 1 hıyar (kabuğu soyulup, boylamasına 2'ye kesildikten sonra, çekirdekleri temizlenmiş ve iri parçalar halinde kesilmiş) 2 diş sarımsak (rendelenmiş) 4 çorba kaşığı dereotu (ince kıyılmış) 1/2 tatlı kaşığı sirke bir tutam tuz Keskin bir bıçakla budu ince dilimleyin ![]() ![]() Dana etini de dilimleyip, but dilimleri gibi yassıltarak, başka bir çukur tabağa koyun ![]() Limon suyu, sarımsaklar, kekik, kişniş, tuz ve karabiberi bir kâsede karıştırıp, karışımın yarısını kuzu etlerinin, yarısını da dana etlerinin üstüne boşaltarak, etlerin her yanı karışıma iyice bulanıncaya kadar altüst edin ![]() ![]() Kesme tahtası üstüne bir sığır dilimi koyup, üstüne fırçayla kırmızıbiberli yumurta akından sürün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eti bekletme süresinin bitimine 30 dakika kala, mangalınızı yakıp, kömürler kor haline gelince, korların ortasında bir boşluk açın ![]() ![]() Etin her yanına fırçayla çiçekyağını sürüp, ızgaraya koyun ve her yanının eşit derecede pişmesi için düzenli aralıklarla sık sık çevirerek, 30 dakika ızgara edin ![]() Döneri ızgaradan alıp, bir kenarda 10 dakika dinlendirin ![]() ![]() ![]() ![]() SERVİS ÖNERİŞİ: Yanında turşuyla ![]() |
![]() |
![]() |
|