![]() |
Piliç Sote Tarifi (Acılı) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Piliç Sote Tarifi (Acılı)Piliç Sote Tarifi (Acılı) 4 adet piliç göğüs 2 adet kuru soğan 2 adet domates 4 adet sivri biber 5 diş sarımsak 2 çay kaşığı pul biber 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı pul biber 2 ölçek su Piliç göğüs etlerini jülyen (ince uzun) doğrayın ![]() Kuru soğanı piyazlık doğrayın ![]() Domatesin kabuklarını soyun küp şeklinde doğrayın ![]() Sivri biberlerin çekirdeklerini çıkartıp ince kıyın ![]() Sarımsakları ince kıyın ![]() Makinenizin iç haznesine sırası ile piliç göğüs etlerini, kuru soğan, domates, sivri biber ve sarımsağı koyun ![]() Pul biber, tereyağı ve zeytinyağını ekleyin ![]() Son olarak tuz ve pul biberi ilave edip iç hazneyi makinenize yerleştirin ![]() Kapağı saat yönünün tersine çevirerek kapatın ![]() Basınç boşaltım valfını doğru konuma getirin ![]() Baklagil butonuna basın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|