![]() |
Kıymalı Peynirli Patlıcan Yelpazesi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kıymalı Peynirli Patlıcan Yelpazesi TarifiKıymalı - Peynirli Patlıcan Yelpazesi 250 g kuzu eti (tercihen buttan; bütün yağları alınıp, iki bıçakla kıyma haline getirilmiş) 2 patlıcan (her biri yaklaşık 250 g, sapları ve sap çevrelerindeki yeşil bölümleri ayıklanmış) 60 g kök rezene (ayıklanıp, ince doğranmış) 1/2 tatlı kaşığı rezene tohumu (hafifçe dövülmüş) 1 çorba kaşığı domates salçası 4 domates (2'si doğranmış, 2'si dilimlenmiş) 1/4 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 125 g mozzarella (ya da dilpeyniri; ince dilimlenmiş) Her patlıcanı uzunlamasına 2'ye kesin ![]() ![]() ![]() ![]() Fırınınızı 190 °C'a ısıtın ![]() ![]() ![]() Tavadaki kıymalı harcı, fırın kabındaki patlıcan dilimleri arasına bir tatlı kaşığıyla döşeyin ![]() ![]() Kabın üstünü alüminyum folyoyla örtüp, fırına vererek, 20dakika pişirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|