![]() |
Boğaziçi Usulü Dil Balığı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Boğaziçi Usulü Dil Balığı TarifiBoğaziçi Usulü Dil Balığı Tarifi 2 dilbalığı filetosu 2 çorba kaşığı rafine yağ 500 gr domates (kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılmış ve kuşbaşı doğranmış) 2 çorba kaşığı domates salçası 2 büyük diş sarımsak (dövülmüş) 1 tatlı kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 3 çorba kaşığı un 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 12 siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılmış) Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız ![]() ![]() ![]() ![]() Unu ve kalan biber ve tuzu geniş bir tabağa koyup karıştırınız ![]() ![]() Geniş bir tavada tereyağı hafif ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() Sos tenceresine siyah zeytinleri ekleyip karıştırınız ![]() ![]() ![]() Not: Boğaziçi usulü dilbalığı filetosu baş yemek olarak haşlanmış taze patatesle ve tereyağlı kabakla servis edilebilir ![]() |
![]() |
![]() |
|