Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ciğer, mazemeleri, pakistan, tarifi, usulü, yapılışı

Pakistan Usulü Ciğer Tarifi Yapılışı Mazemeleri

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pakistan Usulü Ciğer Tarifi Yapılışı Mazemeleri



Ciğer Pakistan Usulü (4 Kişilik)

Malzemeler

750 gr Kuzu Ciğeri (ince dilimlenmiş)

4 Diş Sarmısak (dövülmüş)

1 Tatlı Kaşığı Tuz

1 Tatlı Kaşığı Pul Kırmızı Biber

1 Çay Kaşığı Karabiber

1 Limonun Suyu

1/4 Su Bardağı Tereyağ

Yemeğin Yapılışı

Her ciğer dilimini uzunlamasına ikiye kesip bir kenara koyunuz

Orta boy bir kaba sarmısak, tuz, pul kırmızı biber, karabiber ve limon suyunu koyup karıştırdıktan sonra, ciğerleri bu kaba koyarak 1 saat kadar bekletiniz

Büyük bir tavada tereyağını orta ateşte eritip ciğer dilimlerini 4-6 dakika, sık sık çevirerek kızartınız Delikli kepçeyle ciğerleri tavadan, ısıtılmış bir servis tabağına alıp sıcak sıcak servis ediniz



Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.