![]() |
Naneli Kuzu Sırtı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Naneli Kuzu Sırtı TarifiNaneli Kuzu Sırtı Tarifi 3 kg'lık kuzu sırtı 2 tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı karabiber 60 gr (1 su bardağı) taze çavdar ekmeği içi 2 çorba kaşığı nane (ince kıyılmış) 1 küçük soğan (rendelenmiş) 15 gr (1 çorba kaşığı) tereyağ (eritilmiş) 150 gr (3 4 su bardağı) tavuk suyu 1 çorba kaşığı unlu tereyağ (bkz ![]() Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180 ) getirip ısıtınız ![]() Eti, tuz ve biberin yarısı ile iyice ovarak, yağlı kısmı yukarı gelecek biçimde derin bir rosto kabının içine konmuş tel ızgaranın üstüne yerleştiriniz ![]() Küçük bir kasede ekmek içi, nane, soğan, kalan tuz ve kalan biberi karıştırıp, çatalla, eritilmiş yağı ekleyiniz ![]() ![]() Rosto kabını fırına sürüp, eti 1 saat pişiriniz ![]() ![]() Kabı fırından alıp, eti kesme tahtasının üstüne yerleştirerek keskin bir bıçakla kalın dilimler halinde keserek, bir servis tabağına yerleştiriniz ![]() Rosto kabının içindeki ızgarayı çıkardıktan sonra, madeni bir kaşıkla, kabın dibindeki et suyunun üstünde birikmiş yağları atınız ![]() Rosto kabındaki suyu küçük bir tencereye koyup, tavuk suyunu ekleyerek harlı ateşte kaynatınız ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, sosu ısıtılmış bir sosluğa koyarak, etle birlikte servis ediniz ![]() Not: Naneli kuzu sırtı genellikle fasulye ve fırında patates ile servis edilir ![]() |
![]() |
![]() |
|