![]() |
Domatesli Kuzu Sote Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Domatesli Kuzu Sote TarifiDomatesli Kuzu Sote Tarifi 1 kg kuzu kolu (kemikleri ve yağlan ayıklanmış) 90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı ya da 3 çorba kaşığı rafine yağ 1 diş sarımsak (dövülmüş) 1 su bardağı et suyu ya da tavuk suyu 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 500 gr domates (haşlanıp, kabukları soyularak çekirdekleri ayıklanmış ve kuşbaşı doğranmış) 1 çorba kaşığı un (2 çorba kaşığı suyla karıştırılmış) 2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) Keskin bir bıçakla eti, 3,5 cm büyüklüğünde kuşbaşı doğrayınız ![]() ![]() Sarımsak, et suyu (yada tavuk suyu), tuz ve biberi katıp, iyice karıştırarak kaynatınız ![]() ![]() Bu arada, kalan 2 çorba kaşığı tereyağı (yada 1 çorba kaşığı rafine yağı), küçük bir tencerede, orta ateşte kızdırıp, domatesleri içinde 5 dakika, sık sık karıştırarak pişiriniz ![]() ![]() Suyla karıştırılmış unu, tenceredeki ete katıp sürekli karıştırarak 3 dakika, sos hafif koyulaşana kadar pişiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Domatesli kuzu sotenin yanında garnitür olarak patates püresi ve yeşil salata ile servis edilebilir ![]() |
![]() |
![]() |
|