![]() |
Adaçaylı Kuzu Mikrodalga Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Adaçaylı Kuzu Mikrodalga TarifiAdaçaylı Kuzu (mikrodalga) 8 parça kemikli kuzu eti (bütün yağları alınmış) 1/2 tatlı kaşığı adaçayı (ufalanmış) 3 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1 limonun kabuğu (rendelenmiş) 1 1/2 çorba kaşığı sirke 1/2 tatlı kaşığı bal 1 çorba kaşığı tozşeker 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) Adaçayı, sarımsaklar, limon kabuğu rendesi, tuz, sirke, tozşeker, bal ve karabiberi bir kenarı 20 cm'lik kare biçimi bir fırın kabında karıştırın ![]() ![]() Bekletme süresinin bitiminde, kabı fırına verip, etleri % 100 ısıtılmış fırında 2 dakika pişirin ![]() ![]() Kabı fırından alıp, alüminyum folyoyla kabaca sararak, 5 dakika bekletin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|