![]() |
Limon Ve Mantar Soslu Levrek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Limon Ve Mantar Soslu Levrek TarifiLimon ve Mantar Soslu Levrek Tarifi 8 levrek filetosu 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 4 çorba kaşığı un 1 tatlı kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 700 gr (3 1 2 su bardağı) süt 4 çorba kaşığı limon suyu 250 gr mantar (temizlenip dilimlenmiş) 1 limon (dörde bölünmüş) Baharat torbası: 4 sap maydanoz 1 fiske kekik 1 defne yaprağı Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180 C) getirip ısıtınız ![]() Balığı kağıt peçeteyle kurulayıp, büyük, yayvan, ateşe dayanıklı bir cam kaba koyunuz ![]() Yağı, küçük bir tencerede hafif ateşte eritip, tahta bir kaşıkla un, tuz ve biberi katarak 1 dakika kavurunuz ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, baharat torbasını çıkarıp atınız ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|