Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
graten, kabak, kıymalı, tarifi

Kıymalı Kabak Graten Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Kabak Graten Tarifi



Kıymalı Kabak Graten Tarifi

1 kilo kabak

Kıymalı Harç:
150 gram kıyma
1 adet soğan
1 adet domates
1 çorba kaşığı tereyağı
tuz
karabiber

Beşamel Sos:
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1/2 litre süt
1 adet yumurta
tuz
karabiber
3-4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Soğanlar yemeklik doğranıp, yağ ile kavrulur Kıyma eklenerek suyu çekilene kadar pişirilir Domatesler ayıklanıp yemeklik doğranır ve kıymalı karışıma eklenir Tuz ve karabiber eklenerek hafif renkleri dönene kadar pişirilir
Un, yağ ile kavrulur Azar azar süt ilave edilerek koyulaşıncaya kadar pişirilir Tuz ve karabiber ilave edilir Ateşten alınan beşamel sos kaymaklanmaması için ara sıra karıştırılarak ılıtıldıktan sonra bir yumurta eklenerek iyice karıştırılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Kıymalı Kabak Graten Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Kabak Graten Tarifi



Kıymalı Kabak Graten Tarifi

Malzemesi:
1 kg kabak
2 çorba kaşığı margarin
8 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz

Kıyması:
150 gr yağsız kıyma
2 soğan (büyük)
1 domates (orta)
2 çorba kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
Salçası:
3/4 kahve fincanı un
2 çorba kaşığı margarin
1,5 bardak süt
1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar
1 tatlı kaşığı tuz

Bir kuşaneye yandaki ölçülere göre margarin ile küçük küçük doğranmış soğan konularak orta dereceli ısıdaki ateşte soğanlar ölünceye kadar kavrulur, sonra buna kıyma, tuz, karabiber ilâve edilir Karıştırılarak kıymalar suyunu çekinceye kadar kavrulur, sonra bunlara kabukları ve çekirdekleri ayıklanmış, küçük doğranmış domates katılarak, domatesler suyunu çekinceye kadar pişirilir
Bu iş bitince, kuşane ateşten indirilerek bir tarafa bırakılır Bundan sonra bir tencereye ölçülere göre su ve tuz konularak üzeri kazınmış, ortalarından uzunluklarına doğru dörde bölünmüş ve ikişer parmak eninde doğranmış kabaklar ilâve edilerek tencerenin kapağı kapatılır ve 45 - 50 dakika pişirilir Sonra kabaklar yumuşayınca iri delikli bir süzgeçten geçirilir, kabaklar yeniden tencereye konulur ve bunlara yağ ile pişirilen kıymalar katılır, iyice karıştırıldıktan sonra, hepsi tencereden alınarak bir tepsiye muntazam bir şekilde yayılarak döşenir
Sonra bir kuşaneye ölçülere göre margarin ve un konularak karıştırıla karıştırıla kavrulur sonra buna süt ilâve edilir, tuz serpilir, muhallebi gibi oluncaya kadar karıştırılarak pişirilir Bu salça, kabakların üzerine dökülerek yayılır Salçanın üzerine de rendelenmiş kaşar peyniri serpilir ve tepsi kızgın fırına sürülerek 15 - 20 dakika pişirilir, servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.