Kıymalı Kabak Graten Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Kabak Graten TarifiKıymalı Kabak Graten Tarifi 1 kilo kabak Kıymalı Harç: 150 gram kıyma 1 adet soğan 1 adet domates 1 çorba kaşığı tereyağı tuz karabiber Beşamel Sos: 2 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı tereyağı 1/2 litre süt 1 adet yumurta tuz karabiber 3-4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri Soğanlar yemeklik doğranıp, yağ ile kavrulur Kıyma eklenerek suyu çekilene kadar pişirilir Domatesler ayıklanıp yemeklik doğranır ve kıymalı karışıma eklenir Tuz ve karabiber eklenerek hafif renkleri dönene kadar pişirilir Un, yağ ile kavrulur Azar azar süt ilave edilerek koyulaşıncaya kadar pişirilir Tuz ve karabiber ilave edilir Ateşten alınan beşamel sos kaymaklanmaması için ara sıra karıştırılarak ılıtıldıktan sonra bir yumurta eklenerek iyice karıştırılır
|
|
Kıymalı Kabak Graten Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Kabak Graten TarifiKıymalı Kabak Graten Tarifi Malzemesi: 1 kg kabak 2 çorba kaşığı margarin 8 bardak su 1 tatlı kaşığı tuz Kıyması: 150 gr yağsız kıyma 2 soğan (büyük) 1 domates (orta) 2 çorba kaşığı margarin 1 tatlı kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber Salçası: 3/4 kahve fincanı un 2 çorba kaşığı margarin 1,5 bardak süt 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar 1 tatlı kaşığı tuz Bir kuşaneye yandaki ölçülere göre margarin ile küçük küçük doğranmış soğan konularak orta dereceli ısıdaki ateşte soğanlar ölünceye kadar kavrulur, sonra buna kıyma, tuz, karabiber ilâve edilir Karıştırılarak kıymalar suyunu çekinceye kadar kavrulur, sonra bunlara kabukları ve çekirdekleri ayıklanmış, küçük doğranmış domates katılarak, domatesler suyunu çekinceye kadar pişirilir Bu iş bitince, kuşane ateşten indirilerek bir tarafa bırakılır Bundan sonra bir tencereye ölçülere göre su ve tuz konularak üzeri kazınmış, ortalarından uzunluklarına doğru dörde bölünmüş ve ikişer parmak eninde doğranmış kabaklar ilâve edilerek tencerenin kapağı kapatılır ve 45 - 50 dakika pişirilir Sonra kabaklar yumuşayınca iri delikli bir süzgeçten geçirilir, kabaklar yeniden tencereye konulur ve bunlara yağ ile pişirilen kıymalar katılır, iyice karıştırıldıktan sonra, hepsi tencereden alınarak bir tepsiye muntazam bir şekilde yayılarak döşenir Sonra bir kuşaneye ölçülere göre margarin ve un konularak karıştırıla karıştırıla kavrulur sonra buna süt ilâve edilir, tuz serpilir, muhallebi gibi oluncaya kadar karıştırılarak pişirilir Bu salça, kabakların üzerine dökülerek yayılır Salçanın üzerine de rendelenmiş kaşar peyniri serpilir ve tepsi kızgın fırına sürülerek 15 - 20 dakika pişirilir, servis yapılır
|
|
|
|