![]() |
Kıymalı Kabak Graten Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kıymalı Kabak Graten TarifiKıymalı Kabak Graten Tarifi 1 kilo kabak Kıymalı Harç: 150 gram kıyma 1 adet soğan 1 adet domates 1 çorba kaşığı tereyağı tuz karabiber Beşamel Sos: 2 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı tereyağı 1/2 litre süt 1 adet yumurta tuz karabiber 3-4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri Soğanlar yemeklik doğranıp, yağ ile kavrulur ![]() ![]() ![]() ![]() Un, yağ ile kavrulur ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kıymalı Kabak Graten Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kıymalı Kabak Graten TarifiKıymalı Kabak Graten Tarifi Malzemesi: 1 kg kabak 2 çorba kaşığı margarin 8 bardak su 1 tatlı kaşığı tuz Kıyması: 150 gr yağsız kıyma 2 soğan (büyük) 1 domates (orta) 2 çorba kaşığı margarin 1 tatlı kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber Salçası: 3/4 kahve fincanı un 2 çorba kaşığı margarin 1,5 bardak süt 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar 1 tatlı kaşığı tuz Bir kuşaneye yandaki ölçülere göre margarin ile küçük küçük doğranmış soğan konularak orta dereceli ısıdaki ateşte soğanlar ölünceye kadar kavrulur, sonra buna kıyma, tuz, karabiber ilâve edilir ![]() ![]() Bu iş bitince, kuşane ateşten indirilerek bir tarafa bırakılır ![]() ![]() ![]() Sonra bir kuşaneye ölçülere göre margarin ve un konularak karıştırıla karıştırıla kavrulur sonra buna süt ilâve edilir, tuz serpilir, muhallebi gibi oluncaya kadar karıştırılarak pişirilir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|