Ekşi Tatlı Rumeli Yahnisi Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekşi Tatlı Rumeli Yahnisi TarifiEkşi Tatlı Rumeli Yahnisi Tarifi Malzemeler 350 gr kuşbaşı tavuk veya hindi eti 2 orta boy soğan 2-3 diş sarımsak 1 orta boy havuç 150 gr taze fasulye 2 portakal suyu 1 çorba kaşığı şeker 2 çorba kaşığı sirke 1/2 çorba kaşığı nişasta 1 çorba kaşığı salça 3 çorba kaşığı soya sosu 3/4 çay bardağı sıvı yağ (yarısı sebzeler, yarısı et için ayrılır) tuz karabiber Tavuk etlerini bir kaba alalım İçine soya sosunu ekleyip karıştırarak buzdolabında 4-5 saat bekletelim Tencereye sıvı yağı alalım, küp doğranmış soğanları ve sarımsakları ekleyip pembele-şene dek kavuralım Yuvarlak dilimlenmiş havucu ve ince şeritler halinde doğranmış taze fasulyeleri ekleyip 3-4 dk daha sebzeler yumuşayana dek kavurmaya devam edelim Salçayı ekleyip 1/2 dk daha kavuralım Portakal suyunu, tuzu, şekeri, sirkeyi ekleyip sebzeler diriliklerini kaybedene dek pişirelim Nişastayı 1/2 çay bardağı su ile incelterek ilave edelim ve bir taşım kaynatarak ateşten alalım Bu arada bir tavaya sıvı yağı alalım, etleri ekleyelim, suyunu bırakıp çekene dek kavuralım Tuzu, karabiberi ve sebzeli harcı ekleyip karıştırarak 5 dk daha pişirelim Ateşten alıp servis yapalım
|
|
|
|