Levrek Pane Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Levrek Pane TarifiLevrek Pane Tarifi 8 levrek filetosu 3 çorba kaşığı un 1 çay kaşığı tuz 1 su bardağı galeta unu 4 yumurta (hafifçe çırpılmış) 200 gr (1 su bardağı) rafine yağ 2 orta boy limon (dilimlenmiş) 1 demet maydanoz Levrek filetolarını tuzlayıp unlayarak, fazla ununu silkeleyiniz Balıkları önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayınız Bir tavada rafine yağı kızdırınız Levrek filetolarını kızgın yağda 4-5 dakika, her iki yanları nar gibi olana kadar kızartarak, tavayı ateşten alınız Balıkları ısıtılmış bir servis tabağına dizip, limon dilimleri ve maydanozla süsleyerek servis ediniz
|
|
|
|