Palamut Köftesi Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Palamut Köftesi TarifiPalamut Köftesi Tarifi Malzemeler: 2 adet palamut (kılçıkları ayıklanmış) 1 adet yumurta ½ çay kaşığı tuz ½ çay kaşığı karabiber ¼ demet ince kıyılmış maydanoz 2 yemek kaşığı galeta unu ve ekmek içi 1 adet orta boy rendelenmiş soğan Hazırlanışı: Palamutlar ayıklanıp kılçıklarından temizlenir Balıklar kıyma makinesinden çekilir veya bıçak yardımı ile çok ince şekilde kıyılır Karıştırma kabına kıyılan balıklar alınır Yumurta, tuz, karabiber, rendelenmiş soğan, ince doğranmış maydanoz ve galete unu veya ekmek içi ilave edilerek yoğrulur İstenilen şekilde köfteler hazırlanır Izgara veya yumurtalı olarak tavada pişirilebilir Roka yaprakları, kırmızı soğan ve limon ile servis edilir Not: Tavada yumurtalı pişirmek için, köfteler hazırlandıktan sonra önce unlayıp çırpılmış yumurtaya batırılır Kızdırılmış zeytinyağında kızartılır
|
|
Palamut Köftesi Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Palamut Köftesi TarifiPalamut köftesi tarifi Palamudu haşlayıp soğutunuz Beyaz etlerini ayırıp havanda dövdükten sonra galeta tozu ya da ıslanmış ekmek içi, rendelenmiş soğan koyup, iyice ezerek, kâseye alıp içine 3 - 4 yumurta kırmız İnce kıyılmış dereotu ve maydanoz ilâve ederek, tuz ve baharat ekip tekrar iyice yoğurunuz Sonra istediğiniz boyda köfteler yapıp kızgın tereyağında kızartınız, süzünüz Yemek tabağına alıp etrafına maydanoz koyunuz Not: Zeytinyağında da kızartılabilir Fakat balık olduğu anlaşılır Köftenin harcına soğanla sarımsak ve yoğururken kimyon ilâve eder ve köfteleri yassılatıp, tavaya yapışmayacak kadar tereyağı kor, ızgara usulünde kızartırsanız çok nefis olur Hele Zeytinyağlı Sarmısak Ezmesiyle iyi gider
|
|
Palamut Köftesi Tarifi |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Palamut Köftesi TarifiPalamut Köftesi Tarifi Palamut balığının etlerinin beyaz kısımlarını ayırıp kıyma makinesinden iyice çekmelidir Birkaç soğan çentmeli ve ekmek içini de ufalayıp birlikte kıymaya katmalı Birkaç yumurta sarısını da kırmalı maydanoz ve dereotunu ince doğrayıp katıp karıştırmalıdır Tuz, biber, kimyon vesair baharatını da serptikten sonra, hepsini iyice yoğurmalı ve köfteleri hazırlayarak bir tabağa dizip sıralamalıdır Diğer taraftan, tereyağiyle tavada kızgın ateşte köfteleri kızartmalı Hardalla veya turşuyla servis etmelidir Not: Bazıları da, köfteleri zeytinyağında kızartırlar Sirke ve sarmısak ezmesi sos ile yerler
|
|
Palamut Köftesi Tarifi |
|
|
#4 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Palamut Köftesi Tarifi2 adet palamut 2 adet soğan 2 dilim bayat ekmek 3 adet yumurta 1 demet maydonoz 2 fincan zeytinyağı 1 çay bardağı un 1 çay kaşığı tuz, karabiber Palamutları temizleyin 1 adet soğanı dört parçaya bölerek bolca su içerisinde iyice haşlayın Balıkları sudan alıp etleri kılçıkiarından ayırın Buna ıslatılmış, suyu sıkılmış ekmek içi, rendelenmiş soğan, 1 yumurta, tuz, karabiber ve kıyılmış maydanoz katarak iyice yoğurun Yoğrulan bu karışımdan cevizden büyük parçalar alıp avuç içinde yuvarlak köfteler yaparak una bulayın Kalan iki yumurtayı çırpın Una bulanmış köfteleri yumurtaya bulayıp kızdırılmış yağda tavanın sapından tutup sallayarak kızartın Yanında soğan, maydanoz ile servise sunun
|
|
|
|