Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balığı, dil, kerevitli, tarifi

Kerevitli Dil Balığı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kerevitli Dil Balığı Tarifi



Kerevitli Dil Balığı Tarifi

Kerevit, bir zamanlar Uluabat Gölündeki balıkçıların ağlarına takıldığında “gene böcekler takılmış ağlara” diyerek gerisingeri göle attıkları bir kabuklu tatlı su canlısı, “tatlısu ıstakozu” da denir Yurdumuz göllerinde oldukça çok bulunan bu pek lezzetli tatlı su kabuklusu giderek önemli bir dış satım ürünü konumuna gelmiştir Jumbo karidesle ıstakoz arası ama kendine özgü bir tadı vardır Uygun bir sosla yenildiğinde çok lezzetli bir protein kaynağıdır
İşte bu güzel tatlı su ürününü denizlerimizin en klas balıklarından dilbalığı ile bir lezzet koalisyonunda bir araya getirelim;

Malzemelerimiz:
İki adet orta büyüklükte dil balığı
Dört adet kerevit
Bir yumurta beyazı
Yarım çay kaşığı nişasta
Zeytinyağı
Galeta unu
Tuz
Karabiber
Çiçek yağı veya mısırözü yağı
Yarım diş sarımsak
İki adet körpe kabak

Hazırlayalım
Kerevitleri kaynamış suyun içine atalım ve kabukları kırmızılaşıncaya kadar haşlayalım Kabuklarını ayıkladıktan sonra keskin bir bıçakla ortasından uzunlamasına keselim Kızgın yağda çok az kızartıp kurutma kağıdına (kağıt el havlusu)alalım
Bir fincan zeytinyağı, dövülmüş karabiber, yumurta beyazı ve dövülmüş sarımsağı bulamaç haline gelene kadar çırparak karıştıralım Bu bulamacımızı bir fırça ile fileto balıklara adamakıllı yedirelim Kerevitlerimizi bu balıklarla rulo yapıp bir kürdan yardımıyla sabitleyelim Üzerlerine çok az olmak üzere galeta ununu serpelim ve 15 dakika kadar beklettikten sonra kızgın yağda kızartalım, kurutma kağıdına alalım
Kabaklarımızın kabuklarını soyduktan sonra uzunlamasına sekize bölüp kabak çubukları elde edelim Kerevitleri kaynattığımız kaynar suda kabak çubuklarımızı 5 dakika haşlayalım Bir kevgir yardımıyla iyice süzdüğümüz kabak çubuklarını servis tabaklarına eşit miktarda paylaştıralım Daha sonra kerevitli dil sarmalarımızı tabaklara yerleştirip servise sunalım

Şarap önerisi: Yeteri kadar soğutulmuş (8-10derece) gövdeli bir beyaz şarap… Ama gene de siz bilirsiniz

Saim Kurul

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.