![]() |
Kerevitli Dil Balığı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kerevitli Dil Balığı TarifiKerevitli Dil Balığı Tarifi Kerevit, bir zamanlar Uluabat Gölündeki balıkçıların ağlarına takıldığında “gene böcekler takılmış ağlara” diyerek gerisingeri göle attıkları bir kabuklu tatlı su canlısı, “tatlısu ıstakozu” da denir ![]() ![]() ![]() ![]() İşte bu güzel tatlı su ürününü denizlerimizin en klas balıklarından dilbalığı ile bir lezzet koalisyonunda bir araya getirelim; Malzemelerimiz: İki adet orta büyüklükte dil balığı Dört adet kerevit Bir yumurta beyazı Yarım çay kaşığı nişasta Zeytinyağı Galeta unu Tuz Karabiber Çiçek yağı veya mısırözü yağı Yarım diş sarımsak İki adet körpe kabak Hazırlayalım Kerevitleri kaynamış suyun içine atalım ve kabukları kırmızılaşıncaya kadar haşlayalım ![]() ![]() ![]() Bir fincan zeytinyağı, dövülmüş karabiber, yumurta beyazı ve dövülmüş sarımsağı bulamaç haline gelene kadar çırparak karıştıralım ![]() ![]() ![]() ![]() Kabaklarımızın kabuklarını soyduktan sonra uzunlamasına sekize bölüp kabak çubukları elde edelim ![]() ![]() ![]() ![]() Şarap önerisi: Yeteri kadar soğutulmuş (8-10derece) gövdeli bir beyaz şarap… Ama gene de siz bilirsiniz ![]() Saim Kurul |
![]() |
![]() |
|