Yufkalı Saray Beğendi Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yufkalı Saray Beğendi TarifiYufkalı Saray Beğendi Tarifi MALZEMELER: 400 gr köftelik kıyma 1 kuru soğan rendelenmiş 1 tutam maydanoz 5 gr tuz 1 gr karabiber 1 gr kimyon 1 gr yenibahar 1 diş sarımsak 10 gr çiçek yağı 3 adet yufka 2 adet yumurta 1 gr rende muskat 10 gr taze kaşar 10 gr un 100 gr süt 15 domates 1 adet sivri biber KÖFTENİN HAZIRLANIŞI: Kıymayı, soğanı, maydanoz, 1 adet yumurta, tuz, karabiber, kimyon, yenibahar, sarımsak dövülmüş bir kapta iyice karıştıralım sonra yufkayı tek tek açalım ve aralarına yumurta sürerek üst üste yapıştıralım köfteyi tezgahın üzerine kol böreği gibi yuvarlayalım sonra yufkanın üzerine koyarak saralım birkaç saat dolapta dindirmeye bırakalım Köfte sertleşince bıçakla dilimlere keselim tavada veya ızgarada alt ve üstünü pişirerek fırına atalım yaklaşık 15 dakika pişirelim BEĞENDİNİN YAPILIŞI: Patlıcanları közleyip soyalım sonra ince ince doğrayalım bir tencerede tereyağ un kavuralım Patlıcanları atıp karıştıralım ve sütünü koyup karıştıralım Tuz, karabiber, muskat rende ve kaşarını koyarak hazır hale gelir bir tabak alarak beğendiği koyulur üzerine 3 parça pişmiş köfte ve ızgara biber ve domates koyarak servise hazır hale gelir |
|