Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
buğlama, lüfer, tarifi

Lüfer Buğlama Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lüfer Buğlama Tarifi



Lüfer Buğlama Tarifi

750 Gr Lüfer
Limon Suyu
Tuz
3 Soğan
3 Dolmalık Biber ( Yeşil - Kırmızı )
1 Küçük Kutu Domates Salçası
1 Yemek kaşığı ince Kıyılmış Maydanoz

Soğan gayet ince doğranmalıdır Dolmalık biberlerin içleri temizlenir Biberler beşe bölünür Yıkanır içleri temizlenir Yıkanır İnce uzun ve çubuk şeklinde kesilir Lüfer temizlenir Üzerlerine limon dökülür Çok az Tuz ekilir 24x6 EMSAN pişirme gerecinde, kızartma kaidesine uygun olarak, Soğanlar ve Dolmalık biber ile birlikte çok hafif kavrulur Sonra kapağı kapatılır EMSAN Buğulama (haşlama) kaidelerine uygun olarak 10 dakika pişirilir 10 Dakika sonra kapak açılarak içine Domates salçası dökülerek, 5 dakika daha tam pişirmesi yapılır Taze kıyılmış Maydanoz, balıkların üzerine dökülerek hemen servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.