Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ifrit

İfrit

Eski 01-07-2010   #1
Şengül Şirin
Icon3

İfrit

İfrit

Kur'an'ın Nemi sûresinde adı geçen ve en gülü olan cindir Mecaz o olarak güçlü, becerikli ve işini bilen insanlarda bu deyimle anılır Bu deyimde kurnaz ve hain anlamlarını da taşır Halk inançlarında da zamanla İfrit öyküleri oluşmuştur Kur'an'ın Nemi sûresinde açıkça bahsedilir Kral Süleyman, Sabâ melikesi Belkis'in tahtım istemektedir, şöyle demiştir: Ey ilerigelenler, onlar bana boyun eğip gelmeden önce hanginiz bana onun tahtını getirecek? Adı geçen sûrenin 39 âyeti şöyledir: "Cinlerden bir ifrit dedi: Daha sen yerinden kalkmadan onu ben sana getiririm Çünkü benim gücü bu işi yapmaya yeter" Peygamber Hz Muhammed'in olup olmadığı şüpheli bulunan iki hadîste de Kur'andaki "cinlerden bir ifrit" deyimi aynen geçmektedir Bunların dışındaki bütün İfrit öyküleri halk inançlarında oluşmuştur Daha sonra bu deyim şeytan niteliğindeki bir bölük cini dilegetirmek için çoğul olarak kullanılmıştır

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com