Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ayvalı, kebabı, soğan, tarifigaziantep

Ayvalı Soğan Kebabı Tarifi(Gaziantep)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayvalı Soğan Kebabı Tarifi(Gaziantep)



AyvaLı Soğan Kebabı Tarifi(Gaziantep)

Yarım kg kıyma
1 kg iri arpacık soğan
1 adet ayva
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı pul biber
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz

Kıyma az tuzla yoğrulur Ayva soyulur ve kuşbaşı şeklinde doğranır Kıymadan soğanların büyüklüğünde toplar hazırlanır Fırın kabına sırasıyla soyulmuş arpacık soğan, top şeklinde kıyma ve aralara da ayva koyarak sıralanır 1 su bardağı su, tuz, pul biber ve nar ekşisi karıştırılır, kebabın üzerine gezdirilir Kebabın ağzı folyoyla kapatılır Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yarım saat pişirilir Sonra folyo alınır Tekrar fırına verilir, 15 dakika daha pişirilir


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.