Padişah Kebabı Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Padişah Kebabı Tarifi Yapılışı Nasıl YapılırPadişah Kebabı Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri Malzemeler ?*400 Gr Kuzu Kuşbaşı?*100 Gr Kuyruk Yağı?*2 Diş Sarımsak ?*Pulbiber ?*Tuz ?*Garnitürü İçin ?*3 Domates ?*5 Küçük Kırmızı Soğan ?*1 Kırmızı Biber ?*1 Tutam Maydanoz ?*Zeytinyağı ?*Nar Ekşisi ?*Lavaş Hazırlanışı* Kuzu kuşbaşını ince bir şekilde doğruyoruz Zırhtan geçirip çok ince bir hale getiriyoruz Tuz ve pul biber katıp yoğuruyoruz![]() Tahta şişlere sokup yağlanmış fırın tepsisine yerleştiriyoruz Önceden ısıtılmış 240 derece fırında pişiriyoruz Garnitürü için, domatesleri soyuyoruz![]() Küçük bir şekilde doğruyoruz Kırmızı soğan, kırmızı biber ve maydanozu doğruyoruz![]() Domateslerle birlikte karıştırma kabına koyuyoruz Tuz, zeytinyağı ve nar ekşisi koyup harmanlıyoruz![]() Servis tabağına lavaş ve garnitürü koyuyoruz Üzerine kebapları yerleştirip servis ediyoruz![]() Afiyet Olsun |
|
|
|