![]() |
Mantarlı Mezit Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarlı Mezit TarifiMantarlı Mezit Tarifi 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 2 mezit balığı (derileri soyulup, filetoları çıkarılmış) 300 gr (1+1/2 su bardağı) balık suyu 1 tatlı kaşığı limon suyu 125 gr küçük mantar (silinip, temizlenmiş) 2 çorba kaşığı un 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 60 gr (1/4 su bardağı) krema Önce) fırınınızı orta sıcaklığa (180 C) getirip, ısıtınız ![]() Büyük ve yayvan bir güveci, 1 tatlı kaşığı yağla yağlayıp, balık filetolarını yayınız ![]() ![]() Tepsiyi fırından alıp, filetoları, ısıtılmış dayanıklı bir cam servis tabağına aktararak bir kenarda sıcak tutunuz ![]() ![]() Izgaranızı iyice kızdırınız ![]() ![]() ![]() Unu tahta bir kaşıkla tencerede kalan sosa katıp pürtüksüz bulamaç haline getiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() Sosu, balık filetosunun üstüne döküp cam servis tabağını ızgaraya sokarak, üstü nar gibi olana kadar pişiriniz ![]() Servis tabağını ızgaradan çıkarıp servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|