![]() |
Lakerda Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lakerda TarifiLakerda Tarifi Malzeme: 1 ad ![]() tuz Yapılışı: Toriği balıkçınıza ayıklatıp alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Temin ettiğiniz bir tenekenin dibine bir parmak kalınlıkta tuz serpiniz ![]() ![]() ![]() Servis yapmadan önce lakerdaları yıkayın bir süre elma sirkesinde bekletin ![]() ![]() ![]() Not: Sofra tuzu yerine iri çekilmiş sanayi tuzu kullanılması tavsiye olunur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Lakerda Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lakerda TarifiLakerda Tarifi Doğal tuz kullanmalısınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Lakerda, palamudun büyük boyu olan torik balığının tuzda bir dizi işlemden geçirilerek saklanabilir hale getirilmesidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Lakerda Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lakerda TarifiBalığın yan ve sırt yüzgeçlerini kestikten sonra, yüzgeçleri hizasından ve kuyruğunun 10 santim yukarısından kesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Lakerda torik ve palamut balıklarının en bol olduğu mevsimlerde yapılır ve uzun süre saklanabilir ![]() |
![]() |
![]() |
|