![]() |
Ciğerli Sultani Bezelyeli Burgu Makarna Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ciğerli Sultani Bezelyeli Burgu Makarna TarifiCiğerli Sultani Bezelyeli Burgu Makarna (İtalya) 250 g burgu makarna 2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 125 g tavukciğeri (ayıklanıp, iri zar biçiminde doğranmış) 1 1/2 tatiı kaşığı tuz 2 soğan (ince dilimlenmiş) 4 çorba kaşığı sirke (tercihen elma sirkesi) 15 g (1 çorba kaşığptuzsuz tereyağı 250 g sultani bezelye (kılçıkları ayıklanmış) bir tutam karabiber (taze çekilmiş) Zeytinyağının 1 çorba kaşığını yapışmayan bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() Tencereyi yıkamadan yeniden orta ateşe oturtup, içine kalan zeytinyağını koyarak, soğanları ve sirkeyi ekleyin ![]() ![]() Bu arada başka bir tencereye 3 litre (13 su bardağı) su koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın ![]() ![]() Tereyağını bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, tereyağını eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|