![]() |
Tonlu Midye Makarna Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tonlu Midye Makarna TarifiTonlu Midye Makarna (İtalya) 250 g orta boy midye makarna 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı 1 küçük soğan (ince doğranmış) 15 g (2 çorba kaşığı) un 35 cl ![]() 70 g (4 çorba kaşığı) krema bir tutam hintcevizi rendesi 1 1/2 tatlı kaşığı tuz 1/2 tatlı kaşığı beyazbiber (taze çekilmiş) 350 g konserve ton balığı 4 çorba kaşığı ufalanmış taze ekmekiçi 60 g (1 su bardağı) Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesi (taze rendelenmiş) 1/4 tatlı kaşığı kırmızıbiber birkaç maydanoz dalı (süsleme için) Bir tencereye 3 litre (13 su bardağı) su koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu birtaşım kaynatın ![]() ![]() Bu arada sosu hazırlamak için, ayçiçek yağını ateşe dayanıklı bir kaba koyup, kabı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Makarna tenceresini ateşten alıp, makarnaları bir süzgeçte süzerek, kaptaki kremalı karışıma katın ![]() ![]() ![]() Kabı ateşten alıp, ufalanmış ekmekiçi, Parmesan (ya da kaşar) peyniri ve kırmızıbiberi serperek, kabı fırın ızgarasının altına yerleştirin ve karışımı üstü altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 2 dakika) pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|