Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cannelloni, hindi, karalahana, peynirli, tarifi

Hindi Karalahana Ve Peynirli Cannelloni Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hindi Karalahana Ve Peynirli Cannelloni Tarifi



Hindi Karalahana ve Peynirli Cannelloni (İtalya)

12 cannelloni (yaklaşık 250 g)
500 g hindi göğüs eti (kuşbaşı doğranmış)
1 küçük soğan (ince doğranmış)
1/2 tatlı kaşığı kekik
50 cl (2 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu
500 g lor peyniri (tercihen yarım yağlı)
6 çorba kaşığı Parmesan (ya da kaşarpeyniri rendesi
250 g karalahana (haşlanıp, süzüldükten sonra, ince doğranmış)
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
bir tutam hintcevizi rendesi
30 g (2 çorba kaşığı)tuzsuz tereyağı
30 g (4 çorba kaşığı) un
50 cl (2 su bardağı) yağsız süt
2 tatlı kaşığı tuz

Harcı hazırlamak için hindi etleri, soğanlar ve kekiği bir salata kâsesinde iyice karıştırıp, bir kenarda 30 dakika bekletin Sonra tavuk suyunu ekleyerek, tencereyi orta ateşe oturtun ve bir taşım kaynatın Hindi etlerinin renkleri dönünceye kadar (yaklaşık 4 dakika) pişirin
Tencereyi ateşten alıp, hindi etlerini delikli kaşıkla blendır kabına aktarın (tencerede kalan pişme suyunu saklayın) Blendırı birkaç kez durdurup çalıştırarak, hindi etlerini iyice kıydıktan sonra, lor peyniri, Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesinin 4 çorba kaşığı ve karalahanaları ekleyip, iyice karıştırın Karışımı bir kâseye aktarıp, karabiberi ve hintcevizi rendesini serperek, kâseyi bir kenara bırakın
Sosu hazırlamak için tereyağını bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak tereyağını, eritin Unu azar azar katıp, karıştırarak, hamur kıvamı alıncaya kadar (yaklaşık 2 dakika) pişirin Ayırdığınız hindi etlerinin pişme suyunu ekleyip, sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın Kaynayınca sütü ekleyip, sık sık karıştırarak, yeniden birtaşım kaynatın Kaynayınca ateşi iyice kısıp, sosu kısık ateşte 15 dakika pişirin
Bu arada bir tencereye 4 litre (17 su bardağı) su koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu birtaşım kaynatın Kaynayınca tuzu serptikten sonra, cannellonileri koyup, yumuşayıncaya (ama diriliklerini bütünüyle yitirmemelidirler) kadar pişirin (15 dakika geçince, pişip pişmediğini kontrol edin) Fırınınızı 200 °C'a(6'ya) ısıtın Cannelloniler pişince tencereyi ateşten alıp, cannellonileri bir süzgeçte süzerek, kâsedeki harçla doldurun
Doldurulmuş cannellonileri bir fırın kabına yan yana dizip, öbür tencereyi de ateşten alarak, içindeki sosu cannellonilerin üstüne boşaltın Kalan Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesini serpip, kabın üstünü alüminyum folyoyla örterek, fırına verin ve cannellonileri sosu kaynamaya başlayıncaya kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirin Kabı fırından alıp, üstündeki alüminyum folyoyu atın Fırınınızın ızgarasını yakıp, kabı fırın ızgarasının altına yerleştirerek, cannellonileri üstleri altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin Kabı fırından alıp, bekletmeden servis yapın

Not: Haşlarken bazılarının parçalanması olasılığına karşı, birkaç cannelloni fazla haşlayın Bu tarif, üstüne sos ve Parmesan peyniri dökülmeden önce buzdolabında 24 saat bekletilip, sonra sosu ve Parmesan peyniri dökülerek ve fırın ızgarası altında 5 dakika pişirilerek servis yapılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.