Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böfstronogof, tarifi

Böfstronogof Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Böfstronogof Tarifi



Böfstronogof Tarifi

750 gr Bonfile
2 Adet Soğan
4 Çorba Yonca Sıvı yağ
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Yonca Domates Salçası
2 Çay Kaşığı Hardal
200 gr Krema
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Limon
Tuz

1) Eti yarım parmak kalınlığında ve iki parmak uzunluğunda doğrayıp, bir çay kaşığı karabiberle ovalım Derince bir tavaya Yonca sıvı yağı alıp ince kıyılmış iki soğanı kısık ateşte on dakika çevirelim
2) Etleri ilave edip harlı ateşte karıştırarak beş dakika kavuralım Bir çorba kaşığı unu kavrulmakta olan etlere serpip karıştıralım Sonra bir çorba kaşığı Yonca domates salçası ile ikişer çay kaşığı hardal ve tuzu katıp, üç dört dakika daha harlı ateşte pişirelim
3) Bir bardak ciğ krema ile birkaç damla limon suyunu ilave edelim Kaynatmadan iyice ısıtalım Isıtılmış bîr tabağa alıp hemen servis yapalım Eğer bonfile yerine başka bir et kullanırsanız, kremayı eklemeden önce etleri yumuşayıncaya kadar kapalı olarak harlı olmayan ateşte pişirmeniz gerekir

NOT: Mantarların kararmaması için limonlu suda haşlayın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.