![]() |
1 Ocak 2010 Tarihinden İtibaren Kıdem Tazminatı Tavanı ve Vergiden Müstesna Çocuk Zamları Ile Aile Yardım Tutarları Yeni |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() 1 Ocak 2010 Tarihinden İtibaren Kıdem Tazminatı Tavanı ve Vergiden Müstesna Çocuk Zamları Ile Aile Yardım Tutarları YeniDeğişen katsayılara Göre 1 Ocak 2010 Tarihinden İtibaren Kıdem Tazminatı Tavanı ve Vergiden Müstesna Çocuk Zamları ile Aile Yardım Tutarları Yeniden Belirlendi ![]() Numara : 2 Tarih : 04 ![]() ![]() VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2010/02 KONU Değişen katsayılara Göre 1 Ocak 2010 Tarihinden İtibaren Kıdem Tazminatı Tavanı ve Vergiden Müstesna Çocuk Zamları ile Aile Yardım Tutarları Yeniden Belirlendi![]() 31 ![]() ![]() ![]() ![]() Dönem : 01 ![]() ![]() ![]() ![]() Aylık Katsayısı : 0,057314 Taban Aylık Katsayısı : 0,76177 Bu katsayı değişiklikleri ; 01 ![]() ![]() ![]() 1 ![]() Dönemi Tutarı (TL) 01 ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() Dönemi 0 – 6 Yaş Tutarı (TL) 6 Yaşından Büyükler (TL) 01 ![]() ![]() ![]() ![]() 28,66 14,33 Bilindiği üzere Gelir Vergisi Kanunu’nun 25 ![]() ![]() ![]() Buna göre yukarıda her bir çocuk için belirlenen tutarların 2’ den fazla çocuğa isabet edenden fazlası ücret olarak vergilendirilecektir ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 2009 yılı Aralık ayına iliskin olarak açıklanan 2003=100 Temel Yıllı Tüketici Fiyatları Endeksinin 2009 yılı Haziran ayı endeksine göre degisim oranının yüzde 4,5’i asması halinde, asan kısmı telafi edecek sekilde birinci ve ikinci fıkralarda yer alan katsayılar ile ücret tavanını yeniden belirlemeye Bakanlar Kurulu yetkilidir ![]()
![]() |
|