Mezgit Tavası Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mezgit Tavası TarifiMezgit Tavası Tarifi 500 gr mezgit (ayıklanıp, yıkanmış ve suyu süzülmüş) 120 gr (1 su bardağı) + 6 çorba kaşığı un 1 su bardağı maden suyu 1 çorba kaşığı tereyağı (eritilmiş) 2 yumurtanın sarısı 2 su bardağı rafine yağ 1 su bardağı su 1 çay kaşığı tuz Genişçe bir kaseye 6 çorba kaşığı unu, maden suyunu, eritilmiş tereyağı, yumurta sarılarını ve tuzu koyarak iyice çırpınız Kaseyi serin bir yerde 1 saat bekletiniz Kalan 1 su bardağı unu bir tabağa koyunuz Rafine yağı derince bir tavaya koyup kızdırınız Süzülmüş mezgitleri önce una, sonra yumurtalı karışıma bulayarak, renkleri altın sarısı olana kadar kızartınız Tavayı ateşten alıp, balıkları delikli kepçeyle bir servis tabağına çıkararak servis ediniz
|
|
|
|