![]() |
Salçalı Sardalya Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Salçalı Sardalya TarifiSalçalı Sardalya Tarifi 1 kg ![]() 15 gr (1 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 büyük soğan (ince doğranmış) 3 diş sarımsak (dövülmüş) 750 gr domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılarak doğranmış) 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 2 çorba kaşığı taze ekmek içi 60 gr (1/2 su bardağı) kaşar peyniri rendesi Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip, ısıtınız ![]() Orta boy bir tepsiyi, 1 tatlı kaşığı yağla hafifçe yağlayınız ![]() ![]() Domates, tuz ve biberi ekleyip, ateşi kısınız ![]() ![]() ![]() Küçük bir kasede, ekmek içi ve kaşar peyniri rendesini iyice karıştırınız ![]() ![]() Tepsiyi fırının orta katında 20 dakika, üstü nar gibi olana kadar pişiriniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|