Tantuni Dürüm Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tantuni Dürüm TarifiTantuni Dürüm Tarifi 4 Adet Gerekli Malzemeler: Dana biftek (300 gram) Soğan (1 adet) Domates (1 adet) Zeytinyağı (4 çorba kaşığı) Sumak (1 çay kaşığı Kırmızı toz biber (1 çay kaşığı) Tuz (1 çay kaşığı) Su (1/2 çay bardağı) Maydanoz (5-6 dal) Lavaş (4 adet) 300 gram dana biftek etini ince ince dilimleyerek çok küçük küpler halinde doğrayın Ocağa aldığınız tavaya 3 çorba kaşığı zeytinyağı koyun Isınan yağın üzerine doğradığınız kuşbaşı etleri ilave edin ve karıştırarak kavurun Yaklaşık 7-8 dakika kadar kavurduğunuz ete yaklaşık 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1/2 çay bardağı su ekleyip, karıştırarak kavurun Yaklaşık 1 dakika boyunca kavurduğunuz etin üzerine 1 çay kaşığı tuz serpin ve kavurmaya devam edin 2 dakika daha kavurduğunuz ete 1 çay kaşığı kırmızı toz biber ekleyip birkaç kez karıştırdıktan sonra tavayı tezgaha alın 1/5 demet maydanozu ince ince doğrayın Kabuğunu soyduğunuz 1 adet soğanı ikiye kesip, yarım piyaz şeklinde doğrayın Doğradığınız maydonoz ve soğanı bir tabağa aktarın Kabuğunu soyduğunuz 1 adet domatesi ince dilimleyerek küçük kuşbaşı şeklinde doğrayıp bir tabağa aktarın Doğradığınız maydanoz ve soğanların üzerine 1 çay kaşığı sumak serpip, tabaktaki malzemeyi elinizle karıştırın 4 adet lavaşı tezgâha koyun Lavaşların ortasına kavurduğunuz tantuni etlerini paylaştırarak koyun Üzerlerine sumakla karıştırdığınız soğan ve maydanozları paylaştırarak koyun Son olarak doğradığınız domatesleri de koyduktan sonra lavaşları iki kenarından katlayarak dürüm biçiminde sarın |
Tantuni Dürüm Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tantuni Dürüm TarifiTantuni Tarifi Malzemeler 1 kg kuzu kuşbaşı 1 yemek kaşığı margarin 1 adet kuru soğan 2 adet yeşil soğan 2 adet domates 1 adet yeşil soğan 1 yemek kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı tuz Yapılışı Kuşbaşı etleri küçük küçük doğrayın Yıkayıp, süzdükten sonra saca koyun, margarin ekleyin Etler suyunu bırakıp, çekene kadar bekleyin Kavrulmaya başlayınca devamlı karıştırarak kavurmaya devam edin 1 yemek kaşığı toz biber atıp, ocağın altını kapatın Etleri kenara alın Saca yeşil soğan, kuru soğan, domates ve yeşil biber doğrayıp, kalan yağın içinde 5 dakika karıştırarak kavurun Etleri tekrar saca koyup karıştırın Pide ekmeklerinin içine koyup servis yapın tabiki yinede istege bglı lavaş ekmekte olabilir tercihen bizler lavaş ekmegi kullanıyoruz afiyet olsun :) |
Tantuni Dürüm Tarifi |
10-28-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tantuni Dürüm Tarifitarifte yeşil soğan 2 defa yazılmış ve neden içine margarin konuyor ki ne alaka saçmalamış tarifi yazan |
Tantuni Dürüm Tarifi |
10-28-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tantuni Dürüm TarifiTarifi dene ondan sonra neden anlaşılıryeşil soğan süsleme için kullanılmış yanınayada ben sizin için deneyeyim bu gün |
Tantuni Dürüm Tarifi |
10-28-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tantuni Dürüm Tarifidenemene gerek yok mersine özgü bi yemek oldugu için söledim ama kim ne bulursa dolduruyor içine saçma sapan şey çıkıyor ortaya |
Tantuni Dürüm Tarifi |
10-28-2012 | #6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tantuni Dürüm TarifiBir yemeğin bin tane tarifi varfarklı lezzet oluşturulmuşama bu halide olmaz denmez |
Tantuni Dürüm Tarifi |
10-28-2012 | #8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tantuni Dürüm TarifiMalzemeler (4 kişilik): İçi için; - 2 adet et biftek - 1 adet kuru soğan - 1 adet domates - 6 adet kornişon turşu (isteğe bağlı) - 1 çay kaşığı kırmızı pul biber - Yarım limonun suyu - 1 çay kaşığı sumak - Yarım çay kaşığı kimyon - 1 çay kaşığı kadar tuz - 2 çorba kaşığı zeytinyağı Lavaşı için ; - 15 su bardağı un - 1 çay kaşığı şeker - 1 çay kaşığından az tuz - 15 çay kaşığı kuru maya - Yarım su bardağı ılık su ( gerekirse ilave edin) Yapılışı: İçi; 1- Etleri mümkün olduğu kadar ince kıyın Kıymadan biraz iri olacak 2- Zeytinyağı eklediğiniz tavada, suyunu salıp yeniden çekene kadar pişirin 3- Sonra etlerin içine; tuz, kimyon ve kırmızı pul biber ilave edin Lavaşı; 1- Mayanın üzerine; şeker ve ılık su ekleyin 2-3 dakika o halde bırakın 2- Unun ortasını havuz gibi açın; içerisine tuz ve mayalı suyu ekleyin Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun Kıvamına göre gerekirse su ya da un ilave edin 3- Hamuru 1o dakika üzerine bez örterek dinlendirin 4 ayrı bezeye ayırın ve unlanmış tezgahta oklavayla açın 4- Tavada arkalı önlü pişirin Tantuninin hazırlanışı; 1- Soğanları piyazlık doğrayın; tuz, sumak ve limon suyu ekleyerek elinizle ovun 2- Domatesleri küp küp, kornişonları boyuna doğrayın 3- Sıcak lavaş ekmeğinin içine, sıcak etli harçtan koyun 4- Üzerine; soğan, domates ve de turşu ekleyin dürüm yapın Afiyet olsun |
|