Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dürüm, tantuni, tarifi

Tantuni Dürüm Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tantuni Dürüm Tarifi



Tantuni Dürüm Tarifi

4 Adet Gerekli Malzemeler:
Dana biftek (300 gram)
Soğan (1 adet)
Domates (1 adet)
Zeytinyağı (4 çorba kaşığı)
Sumak (1 çay kaşığı
Kırmızı toz biber (1 çay kaşığı)
Tuz (1 çay kaşığı)
Su (1/2 çay bardağı)
Maydanoz (5-6 dal)
Lavaş (4 adet)

300 gram dana biftek etini ince ince dilimleyerek çok küçük küpler halinde doğrayın Ocağa aldığınız tavaya 3 çorba kaşığı zeytinyağı koyun Isınan yağın üzerine doğradığınız kuşbaşı etleri ilave edin ve karıştırarak kavurun
Yaklaşık 7-8 dakika kadar kavurduğunuz ete yaklaşık 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1/2 çay bardağı su ekleyip, karıştırarak kavurun Yaklaşık 1 dakika boyunca kavurduğunuz etin üzerine 1 çay kaşığı tuz serpin ve kavurmaya devam edin 2 dakika daha kavurduğunuz ete 1 çay kaşığı kırmızı toz biber ekleyip birkaç kez karıştırdıktan sonra tavayı tezgaha alın
1/5 demet maydanozu ince ince doğrayın Kabuğunu soyduğunuz 1 adet soğanı ikiye kesip, yarım piyaz şeklinde doğrayın Doğradığınız maydonoz ve soğanı bir tabağa aktarın Kabuğunu soyduğunuz 1 adet domatesi ince dilimleyerek küçük kuşbaşı şeklinde doğrayıp bir tabağa aktarın
Doğradığınız maydanoz ve soğanların üzerine 1 çay kaşığı sumak serpip, tabaktaki malzemeyi elinizle karıştırın 4 adet lavaşı tezgâha koyun Lavaşların ortasına kavurduğunuz tantuni etlerini paylaştırarak koyun Üzerlerine sumakla karıştırdığınız soğan ve maydanozları paylaştırarak koyun Son olarak doğradığınız domatesleri de koyduktan sonra lavaşları iki kenarından katlayarak dürüm biçiminde sarın

Alıntı Yaparak Cevapla

Tantuni Dürüm Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tantuni Dürüm Tarifi



Tantuni Tarifi

Malzemeler
1 kg kuzu kuşbaşı
1 yemek kaşığı margarin
1 adet kuru soğan
2 adet yeşil soğan
2 adet domates
1 adet yeşil soğan
1 yemek kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz



Yapılışı
Kuşbaşı etleri küçük küçük doğrayın
Yıkayıp, süzdükten sonra saca koyun, margarin ekleyin
Etler suyunu bırakıp, çekene kadar bekleyin
Kavrulmaya başlayınca devamlı karıştırarak kavurmaya devam edin
1 yemek kaşığı toz biber atıp, ocağın altını kapatın
Etleri kenara alın
Saca yeşil soğan, kuru soğan, domates ve yeşil biber doğrayıp, kalan yağın içinde 5 dakika karıştırarak kavurun
Etleri tekrar saca koyup karıştırın
Pide ekmeklerinin içine koyup servis yapın
tabiki yinede istege bglı lavaş ekmekte olabilir
tercihen bizler lavaş ekmegi kullanıyoruz
afiyet olsun :)

Alıntı Yaparak Cevapla

Tantuni Dürüm Tarifi

Eski 10-28-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tantuni Dürüm Tarifi



tarifte yeşil soğan 2 defa yazılmış ve neden içine margarin konuyor ki ne alaka saçmalamış tarifi yazan
Alıntı Yaparak Cevapla

Tantuni Dürüm Tarifi

Eski 10-28-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tantuni Dürüm Tarifi



Tarifi dene ondan sonra neden anlaşılıryeşil soğan süsleme için kullanılmış yanınayada ben sizin için deneyeyim bu gün
Alıntı Yaparak Cevapla

Tantuni Dürüm Tarifi

Eski 10-28-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tantuni Dürüm Tarifi



denemene gerek yok mersine özgü bi yemek oldugu için söledim ama kim ne bulursa dolduruyor içine saçma sapan şey çıkıyor ortaya
Alıntı Yaparak Cevapla

Tantuni Dürüm Tarifi

Eski 10-28-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tantuni Dürüm Tarifi



Bir yemeğin bin tane tarifi varfarklı lezzet oluşturulmuşama bu halide olmaz denmez
Alıntı Yaparak Cevapla

Tantuni Dürüm Tarifi

Eski 10-28-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tantuni Dürüm Tarifi



olmaz demiyorum ki
Alıntı Yaparak Cevapla

Tantuni Dürüm Tarifi

Eski 10-28-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tantuni Dürüm Tarifi



Malzemeler (4 kişilik):

İçi için;
- 2 adet et biftek
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- 6 adet kornişon turşu (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- Yarım limonun suyu
- 1 çay kaşığı sumak
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kadar tuz
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Lavaşı için ;
- 15 su bardağı un
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığından az tuz
- 15 çay kaşığı kuru maya
- Yarım su bardağı ılık su ( gerekirse ilave edin)



Yapılışı:

İçi;
1- Etleri mümkün olduğu kadar ince kıyın Kıymadan biraz iri olacak
2- Zeytinyağı eklediğiniz tavada, suyunu salıp yeniden çekene kadar pişirin
3- Sonra etlerin içine; tuz, kimyon ve kırmızı pul biber ilave edin
Lavaşı;
1- Mayanın üzerine; şeker ve ılık su ekleyin 2-3 dakika o halde bırakın
2- Unun ortasını havuz gibi açın; içerisine tuz ve mayalı suyu ekleyin Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun Kıvamına göre gerekirse su ya da un ilave edin
3- Hamuru 1o dakika üzerine bez örterek dinlendirin 4 ayrı bezeye ayırın ve unlanmış tezgahta oklavayla açın
4- Tavada arkalı önlü pişirin
Tantuninin hazırlanışı;

1- Soğanları piyazlık doğrayın; tuz, sumak ve limon suyu ekleyerek elinizle ovun
2- Domatesleri küp küp, kornişonları boyuna doğrayın
3- Sıcak lavaş ekmeğinin içine, sıcak etli harçtan koyun
4- Üzerine; soğan, domates ve de turşu ekleyin dürüm yapın
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.