![]() |
Denizci Usulü Sardalya Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Denizci Usulü Sardalya TarifiDenizci Usulü Sardalya Tarifi 1 kg ![]() 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 1 küçük soğan (ince doğranmış) 1 çorba kaşığı kereviz rendesi 1 diş sarımsak (dövülmüş) 2 su bardağı balık suyu 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 2 çorba kaşığı maydanoz Baharat torbası: 4 sap maydanoz 1 fiske kekik 1 defne yaprağı Sardalyaların içlerini temizleyip kılçıklarını çıkartınız, başlarını kopartınız ![]() ![]() Büyük bir tencerede yağı, orta ateşte eritip, soğan ve sarımsağı koyunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Balıkların piştiği sosu bir kaseye süzüp yeniden tencereye boşaltınız ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|