Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
güveci, isırganlı, tarifi, tavuk

İsırganlı Tavuk Güveci Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İsırganlı Tavuk Güveci Tarifi



Isırganlı Tavuk Güveci Tarifi

Malzemeler:

4 adet 2'ye ayrılmış tavuk kalça
4 adet küçük boy güveç
250 gram mantar
1 demet ısırgan otu
1 adet orta boy soğan
1 çorba kaşığı silme salça
Yeteri kadar tuz
Yarım su bardağı kaşar rendesi

Hazırlanışı:
Derilerini temizleyip ikiye ayırdığınız tavuk kalçalarını öncelikle yağsız bir tavada arkalı - önlü pembeleşinceye kadar kızartın Tavukları tavadan alıp bir tencereye aktarın Tavadaki yağda soğanları soteleyin, salçayı ekleyip sotelemeye devam edin Karışımı tenceredeki tavukların üzerine dökün 2'ye ve 3'e ayırdığınız, bol suda yıkayıp süzdüğünüz ısırganları ve tuzu katıp, kısık ateşte kendi suyu ile pişirmeye bırakın Pişen yemeği küçük güveç kaplarına alıp, üzerine rende kaşar serpin Bu şekilde 200 dereceye ayarlı bir fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin Sıcak olarak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.