![]() |
Pütülasa Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pütülasa TarifiPütülasa Tarifi 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet orta boy kuru soğan 200 gr az yağlı dana kıyma 2-3 adet yeşil sivribiber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı tuz, karabiber Krep için; 2 adet yumurta 2 su bardağı süt 1,5 su bardağı un 1 yemek kaşığı sıvıyağ 1 çay kaşığı tuz Krebin harcını hazırlamak için ; yağı orta boy bir tencerede kızdırıp incecik kıyılmış soğanı ekleyin ![]() ![]() Sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurduğunuz kıymanın üzerine çok ince halkalar halinde doğranmış yeşil biberleri katın ![]() 3-4 dakika daha pişirin ve ocaktan alın ![]() Diğer taraftan, krebi yapmak için ; yumurta, süt ve unu bir kaba aktarıp iyice karıştırın ![]() ![]() Küçük bir teflon tavaya çok az yağ damlatın ![]() Hazırladığınız sıvı hamurdan bir kepçe dolusu alıp tavaya aktarın ![]() ![]() ![]() Bütün krepleri pişirdikten sonra içlerine hazırladığınız kıymalı harçtan birer yemek kaşığı kadar koyun ![]() ![]() Diğer taraftan, sıvıyağı geniş bir teflon tavaya koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Pütülüsa farklı şekillerde kullanılır ![]() |
![]() |
![]() |
|