Mantarlı Tavuk Graten Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Tavuk Graten Tarifi500 gr tavuk göğüs eti 300 gr mantar 2 adet soğa 2 adet havuç 2 adet yeşil biber 2 adet domates 1 fincan zeytinyağı 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı köri 1 tatlı kaşığı tuz Beşamel sos için: 3 su bardağı süt 50 gr Teremyağ 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Üzeri için: 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Soganlari kup kup dograyip yagla birlikte kavurun Mantarlari ayri bir kapta suyunu cekene kadar pisirin Kusbasi dogranmis etleri kavrulmus olan soganlara ilave edin Etler suyunu salip cekene kadar kavurun Kup kup dogranmis havuc,biberler, baharatlari ve tuzu ilave edip pisirmeye devam edin Ayri bir kapta kavrulmus olan mantari karisima ilave edip , domatesleri dilimleyip uzerine koyun Ocaktan alip sagumaya birakin Besamel sosu hazirlamak icin tencereye tereyagi koyup unla birlikte kavurun Sutu azar azar ilave ederek devamli karistirin Sos kaynayinca tuzu, karabiberi lave edip ocaktan indirin Firin tepsisine hazirlanmis harci koyup uzerine besamel sosu dokun kasar peynir serpin ve onceden kizdirilmis 200C° firinda uzeri kizarana kadar pisirin Sicak servis edin
|
|
|
|