Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pastırması, rumeli, tarifi

Rumeli Pastırması Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rumeli Pastırması Tarifi



Rumeli pastırması tarifi

Körpe ve yağlı inek etinin kemiklerini ufak ufak kırınız, eti kemiğiyle birlikte ayırınız Uzun ve ince parçalara bölüştürünüz Etleri külbastı gibi, fakat kalın şekilde diliniz Kanı çıkana dek iyice yıkayınız Sonra bolca tuzlayıp hamur tahtalarının üzerlerine koyup tahta ile üstlerini örtünüz ve taşlarla da bastırınız 48 saat bu şekilde bekletiniz Tamamiyle suyu ve kanı süzülsün Tuzunu aldıktan sonra rüzgarlı, nem olmayan ve gölge bir yere, birbirine değmeyecek şekilde asınız, üstünü de tülbentle örtünüz Yeterince kuruduktan sonra torba ya da çuvallara koyarak saklayınız

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.