Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
lokmalı, tarifi

Lokmalı Et Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lokmalı Et Tarifi



Lokmalı Et Tarifi

Yarım kg kuzu kuşbaşı
1 adet kuru soğan
3 çorba kaşığı sıvıyağ
5 su bardağı su
Tuz
Lokma için:
Yarım demet maydanoz
1 çay bardağı mısır unu
1 diş dövülmüş sarımsak
1 su bardağı su
1 adet yumurta
Yarım tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un

İnce kıyılmış soğan yağda pembeleştirilir Üzerine et atılır 5 dakika kavurduktan sonra sıcak su ve tuz eklenir 25 dakika kadar pişirilir Bu arada hamur malzemesi fazla sert olmayan kıvamda yoğrulur Hamurdan cevizden küçük parçalar alınır ve kaynamakta olan ete atılır 10 dakika pişirilir Sıcak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.