![]() |
Rumeli Pastırması (Koyun Etinden) Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rumeli Pastırması (Koyun Etinden) TarifiRumeli pastırması (koyun etinden) tarifi Yağlı ve körpe koçu uzunlamasına iki parça edip kanının tamamiyle çıkması ve tuzun içine iyice girebilmesi için etli yerlerini bıçakla yarınız ![]() Kanı çıkana dek iyice yıkayınız ![]() ![]() ![]() ![]() Tuzunu aldıktan sonra rüzgarlı, nem olmayan ve gölge bir yere, birbirine değmeyecek şekilde asınız, üstünü de tülbentle örtünüz ![]() Yeterince kuruduktan sonra torba ya da çuvallara koyarak saklayınız ![]() Not: Rumeli pastırmaları, kavurma yerine de geçer ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|