Harput KöFtesi Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Harput KöFtesi TarifiHarput Köftesi MALZEMELER 1 paket köftelik bulgur 1/2 kg orta yağlı kıyma 1 baş soğan maydanoz reyhan salça tuz HAZIRLANIŞI Soğanı kuşbaşı doğrayıp, maydanoz, reyhan ve tuzla ovun Et, bulgur ve salçayı ilave edip, iyice yoğrun Cevizden biraz küçük parçalar koparıp, yuvarlak yapın, her iki tarafından parmağınızla bastırıp ortasını çukurlaştırın Bir tencereye tereyağ ve salça (ya da domates rendesi) koyup, biraz pişirdikten sonra sonra bir kase su ilave edin Su kaynadığında köfteleri alıp 20-25 dakika pişirin, artan suyu bir kaba koyup süzün Servis yapacağınız zaman, bir kapta sakladığınız bu sudan biraz ilave edip, yeniden ısıtın
|
|
Harput KöFtesi Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Harput KöFtesi Tarifiolsada yesek deniz canım çekti yaf şimdi olamazki ama böylee:) |
|
|
|