![]() |
Beyin Tavası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beyin Tavası TarifiBeyin Tavası Tarifi 1 adet dana beyni 1 adet havuç 1 baş soğan 1 adet yumurta 1 adet limon 1 bardak süt 125 gr ![]() 1 çorba kaşığı zeytinyağı Yeterince tuz, tane karabiber, sirke ve kızartma yağı ile kokulu otlar torbacığı YAPILIŞI: Önce kızartma bulamacını (hamurunu) hazırlayınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kuşbaşı doğradığınız beyni önce hazırladığınız bulamaca batırıp, her tarafını iyice hamurladıktan sonra kızgın yağa atınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Haşlama suyuna koku vermek için, çeşitli kokulu otları bir tülbente sarıp suya daldırmak, içi eriyince çıkarmak bir pişirme yöntemidir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Beyin Tavası Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beyin Tavası TarifiBeyin Tavası Tarifi Malzeme: 1 sığır beyni 4 bardak su 1 çorba kaşığı sirke 4 çorba kaşığı un 1 yumurta kızartmak için yağ tuz Yapılışı: Bir kuşeneye 4 bardak su, 1 çorba kaşığı sirke ile tuz koyarak kaynamaya bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() Bir tabağan un diğerine yumurta koyup yumurtayı çatalla çırpın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Beyin Tavası Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beyin Tavası TarifiBeyin tavası tarifi Beyni haşlayınız, süzünüz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Beyin Tavası Tarifi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beyin Tavası TarifiBeyin Tavası Tarifi Evvelâ, koyun beyinlerini yıkayınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biraz unu birkaç yumurta sarısiyle çalkalayınız ![]() ![]() Yanına, garnitür olarak, taze salata iyi gider ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Beyin Tavası Tarifi |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beyin Tavası Tarifi3 adet koyun veya 1 adet sığır beyni 1 çorba kaşığı sirke 4 su bardağı su Tuz Yanında sunmak için; 1 demet kıyılmış yeşil salata 1 adet limon KIZARTMAK İÇİN: 2 çorba kaşığı un veya nişasta 1 adet yumurta sıvıyağ 4 su bardağı suyu, sirke ve yeterince tuz ile kaynatalım ![]() İnce zarlarını soyduğumuz beyinleri, kaynayan suya katıp,15-20 dakika kadar haşlayalım ![]() Haşladığımız beyinlerin suyunu süzüp, soğuması için soğuk suyun içine koyalım ![]() Soğuyan beyinleri, sudan çıkartıp temiz bir bezle kuruladıktan sonra, tam ortalarından ikiye keselim ![]() 1/2 parmak kalınlığında, uzunlamasına dilimleyelim ![]() Bir kapta, bir tutam un ile yumurtayı iyice karıştırıp, çırpalım ![]() Diğer bir kaba da kalan unu koyup, beyinleri ilk önce una, daha sonra da yumurtaya bulayıp, kızgın sıvıyağda kızartalım ![]() iki yüzünü de kızarttığımız beyinleri, yağdan çıkartıp, bir tabağa alalım ![]() Etrafını, ince ince doğradığımız yeşil salata ve dilimlediğimiz limon ile süsleyerek, servis yapalım ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Beyin Tavası Tarifi |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beyin Tavası Tarifi6 koyun beyni 5 yumurta 1 baş soğan 1 baş kereviz 1/4 demet maydanoz 3 adet tane karabiber Tuz Kızartma yağı 100 gr ![]() 1 avuç galeta tozu 1 limon Beyinleri soğuk suya koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|