Levrek Sarması Tarifi ( Girit ) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Levrek Sarması Tarifi ( Girit )Levrek Sarması Tarifi ( Girit ) 1 adet büyük levrek 100 gram mantar 100 gram balık suyu 1 adet havuç 50 gram soğan 50 gram kaşar peyniri 1 adet yeşil biber 50 gram margarin Tuz karabiber Beşamel sos için: 1 su bardağı süt 1 çorba kaşığı un 1 tatlı kaşığı tereyağı Yeteri kadar tuz Hazırlanışı: Levreği güzelce temizleyin ve filetosunu çıkartın Sonra dörde bölüp yaprak şeklinde açın Bir tavada margarini eritip ince çekilmiş soğan, mantar, rendelenmiş havuç, yeşil biberle soteleyin Son olarak tuzu ve karabiberi katın Hazırladığınız iç malzemeyi yaprak şeklinde açtığınız balığa sarın, üzerine beşamel sos, kaşar peyniri rendesi ve balık suyunu da ilave edip fırında pişirin Sıcak olarak servis edin Beşamel sos için; Un ve tereyağını ateşte kavurun Azar azar sütü katın, tuzunu ekleyin ve koyu bir kıvam alana dek karıştırın
|
|
|
|