![]() |
Bumbar Dolması Tarifi (Kızartmadan) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bumbar Dolması Tarifi (Kızartmadan)1 dolmalık bumbar 1 koyun akciğeri 1 kahve fincanı pirinç 2 kahve kaşığı karabiber 4 yumutta 1 bardak çiçekyağı 10 bardak su Tuz Tarçın Bahar Bumbarı 5 eşit parçaya kestikten sonra teker teker her parça bumbarın bir ucunu hortum gibi musluğa takmak suretiyle içlerini iyice temizleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Temizlenmeleri sona erince, bir koyun akciğerini yumurta büyüklüğünde parçalara doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İçleri doldurulmuş bu bumbarların diğer uçlarını da sıkıca bağladıktan sonra, içinde 10 bardak su ve 2 çorba kaşığı tuz olan kaynar suya atarak 1 saat haşlayın ![]() ![]() Soğuyunca, bunları birer parmak boyunda parçalara kesin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|