Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çemenli, kayseri, sucuğu, tarifi

Çemenli Kayseri Sucuğu Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çemenli Kayseri Sucuğu Tarifi



çemenli kayseri sucuğu tarifi

Eşit oranda yağ ve ete eşit oranda ve yeterince, karabiber ve kırmızı biber dövülerek katılmalı, iyice yoğurarak köfte yapmalı ayrıca az su ile karıştırılmış ve süzülmüş sarmısak suyu eklenmelidir
Hazırlanan köfteler bağırsaklara doldurara kurutmaya asılmalıdır
Askıda iken 24 saatte bir indirip ve tahta üzerine yatırıp merdanelenmelidir
Tamamiyle kuruduğu zaman merdaneyi yiye yiye bastırdıktan sonra birbirine eşit oranda dövülmüş çimen ve kimyon ile beraber kırmızı biber ve sarmısağı su ile hamur gibi yoğurup sucukların üstüne sürerek saklamalıdır

Not: Bu sucuk merdanelendikten sonra üzerine yukarıdaki karışım sürülmese de olur Yine iyidir, başka bir çeşni verir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.