![]() |
Nergisi Köfte Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nergisi Köfte TarifiNergisi Köfte Tarifi 600 gr kuzu yada dana kıyması 1 çay kaşığı pul kırmızıbiber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 çorba kaşığı kişniş (istenirse) 1 soğan (ince doğranmış) 2 diş sarmısak (dövülmüş) 3 çorba kaşığı mısır unu 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 yumurta 8 yumurta (katı haşlanmış) 1-2 su bardağı rafine yağ Büyük bir kasede, kıyma, pul kırmızıbiber, kimyon, kişniş (istenirse), soğan, sarımsak, mısır unu, tuz, biber ve yumurtayı karıştırıp, ellerinizle iyice yoğurunuz ![]() Kıymayı 8 parçaya bölünüz ![]() ![]() ![]() ![]() Köfteleri, yağlanmış bir kaba dizip, buzdolabında yarım saat bekletiniz ![]() Derin bir tavanın üçte birini yağla doldurup, yağı orta ateşte 50 saniye, içine atılan bayat bir ekmek parçası kızaracak kadar kızdırınız ![]() Köftelerden üçer dörder tavaya atıp 2-3 dakika, renkleri nar gibi olana kadar kızartınız ![]() ![]() ![]() Not: Lezzetli bir Hint yemeği olan nergisi köfteyi, aynı zamanda soğuk olarak kır sofralarında da servis edebilirsiniz |
![]() |
![]() |
|