Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bastı, etli, fasulye, tarifi, taze

Etli Taze Fasulye Bastı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Taze Fasulye Bastı Tarifi



Etli Taze Fasulye Bastı Tarifi

1 kg taze fasulye
2 adet soğan (ince kıyılmış)
3 çorba kaşığı margarin
250 gr kemiksiz koyun veya kuzu eti
3 adet domates
3 bardak su
Tuz

Bir tencereye iki kaşık margarin koyup, kuşbaşı etleri ilave edin Pembe bir renk alıncaya kadar 4-5 dakika kavurup, soğanı ekleyin Ağır ağır karıştırarak 3-4 dakika daha kavurup, suyunu katın
25-30 dakika süreyle ağır ateşte pişirin Fasulyeleri ayıklayıp, üzerine bir kaşık yağ ve domatesleri de koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatın Ateşe koyun
Fasulyeleri kendi bırakacakları suyu çekip, sarı bir renk alıncaya kadar 20-25 dakika pişirin Tenceredeki etli harcı, fasulyelerin üzerine yerleştirdikten sonra suyunu ilave edip, 1,5 saat daha pişirin Sonra ateşten alıp, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.